shh....

shh....

maanantai 9. toukokuuta 2016

Muutoksia.

Tänään alotin uudessa työpaikassa. Edellisessä, hoivaosastolla, ehtiin ollakkin jo lähes 6 vuotta. Edellisen työpaikan rakennukseen tullaan perustamaan uusia juttuja joten hoivaosastot lakkautetaan vuoden loppuun mennessä. Onneks pääsin ite alta pois ja ehtiin napata itelleni aivan uskomattoman mielenkiintosen työpaikan. Työskentelen hengityshalvausyksikössä ALS:ia sairastavien asukkaiden kanssa. Ilmapiiri oli edellistä työpaikkaa huomattavasti iloisempi, rennompi ja ystävällisempi ja mut otettiin tosi ihanasti vastaan. Ilokseni myös palkka nousee :)

Mun piti tänään mennä salille, mutt voimia ei kotiin päästyä enää löytynytkään. Nytkin taistelen unta vastaan silmät ristissä ootellen poikaa treeneistä. Mulla ei ehtiny olla yhtään vapaapäivää välissä joten olin ensin 4 työvuoroa vanhassa työpaikassa ja tänään jatkoin viidennen työpäivän uudessa yksikössä. Vielä olis kaks päivää jälellä, eli menossa on 7 työpäivän putki. Siksikin päätin antaa itelleni luvan levätä tän illan.

Ei kaikki oo näin hyvää ja rauhallista ollu sillä kamppailen yhä itteäni vastaan. Lähes joka ilta päättyy kyyneliin ja epätoivon tunteisiin. Eilen aloin Beijben kans kattoon Äideistä parhain-leffaa telkkarista, mutt mussa tuntu niin pahalle ett jouduin poistuun makkariin itkeen. Oon nähny kyseisen elokuvan ennenkin, mutt nyt se jotenki osu ja uppos.

Täytyy kyllä myöntää ett mä oon itestäni helkutin ylpeä ett oon jaksanu näinki pitkälle ja kaiken pahan keskellä vaihtaa vielä työpaikkaakin. Enkä vieläkään oo viiltäny! Ehkä se on se terveempi puoli musta joka jaksaa selviytyä ja pysyä kasassa, vie koko konkkaronkkaa eteenpäin. Jos sairaampi puoli ei olis niin uskomattoman vahva ja voimakas niin elämähän saatais olla ajoittain helppoa. Mutt sitä se ei oo. Yöt menee heräillessä vähän väliä ja nukkuessa näen painajaisia toisen perään.

Ääh...nyt ei irtoo enempää...

8 kommenttia:

  1. Hyvä sinä! <3 Oon ylpeä susta! <3

    VastaaPoista
  2. Noista jokaisesta "pienestä" muutoksesta valoa päin voit olla todella iloinen ja ylpeä itsestäsi! Sitä on myös sinun poikasi, joka varmasti lapsen kaiken näkevillä silmillä katsoo sinun taisteluasi pois pimeydestä. Pidä itsestäsi huolta, lepää kun siltä tuntuu ja vaikkei tuntuisikaan. Tee kaikkia sellaisia asioita, jotka tuntuvat sinusta hyvältä silloin, kun jaksat niin tehdä. Kommentoin sinulle aiemminkin ja taistelusi on minulle tärkeä, koska olen kokenut tuon äidin näkökulmasta. Välillä taistelu tuntui turhalta ja ettei lapseni vain jaksanut eteenpäin, mutta teissä on jotain ihmeellistä voimaa. Sinun pieni ja koskematon, iloinen ja ihana tyttö sisälläsi ansaitsee tämän kaiken taistelun. SINÄ ansaitset sen! Onnea uudesta työpaikasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta viestistä ja tsempeistä <3 Kumpa itelläni olisi tuollainen vanhempi joka aidosti välittäis, olis tukena eikä kääntäis selkäänsä lapsen ollessa heikoimmillaan. Välillä tämä haparointi tuntuu itestänikin erittäin epävarmalta ja turhalta eikä silloin mikään tunnu hyvältä eikä tuota mielihyvää. Parempina hetkinä oon yrittäny saada aikaseksi jotain hyvää, mutt se on usein niin hankalaa koska Paha pitää niin lujasti otteessaan. Tämä on yhtä vuoristorataa enkä yhtään tiiä milloin vauhti loppuu.

      Poista
    2. Kiitos itsellesi! Olet avannut minulle sitä, mitä lapseni ei minua säästääkseen kyennyt minulle kertomaan. Sinun kauttasi olen saanut ymmärrystä siitä, kuinka rikki, revitty, väsynyt ja lohduton elämä on siinä vaiheessa, kun ei ole muuta vaihtoehtoa kuin vahingoittaa itseään noin kamalalla tavalla. Minäkin olen toiminut väärin, ollut riittämätön äitinä ja ollut sokea lapseni tarpeille. En koe itseäni ollenkaan tuollaisena, jona sinä minua ystävällisillä sanoilla kuvasit. Toivon, että tästä saisit voimia ajatella itseäsi juuri samanlaisena äitinä. Äitinä sekä sisälläsi olevalle pienelle, ihanalle ja koskemattomalle tytölle ja pojallesi, joka on juuri samanlainen ihana, virheetön ja koskematon. Me äidit emme aina jaksa, me tarvitsemme apua toisilta ihmisiltä. Me uuvumme, itkemme itsemme uneen ja toisaalta me hoivaamme, kasvatamme ja olemme lapsillemme tärkeimpiä asioita maailmassa. Sinun vanhempasi toimivat väärin sinua kohtaan, mutta sinussa on ollut jo se voima, että olet toiminut toisin oman lapsesi kanssa. Anna surun ja kivun tulla, ota hoitoa vastaan ja anna itsellesi aikaa parantua....

      Poista
  3. Halaus ja voimia. -vähänkansrikki

    VastaaPoista

Kiitos kun luit ja kuljit hetken kanssani. Arvostan jos jaat myös sanan tai toisenkin <3